Univerzitet u Bolonji, Italija, konkurs 2017/2018

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost na Univerzitetu u Bolonji (Italija) za zimski semestar u akademskoj 2017/2018. godini.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Bolonji dostupne su sljedeće studijske oblasti: Education; Arts and Humanities; Social sciences, journalism and information; Business, administration and law; Natural sciences, mathematics and statistics; Information and Communication Technologies; Engineering, manufacturing and construction; Agriculture, forestry, fisheries and veterinary; Health and welfare (excluding Medicine programme at UNIBO); Services. Više informacija na web stranici: http://www.unibo.it/en/international/international-course-catalogue  (osim medicinskih nauka).

Na konkurs se mogu prijaviti samo studenti prvog i drugog ciklusa studija (bachelor i master) Univerziteta u Sarajevu.

• studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 850,00 EUR (za troškova života),

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da ispunite online aplikaciju. Nakon ispunjene aplikacije svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Molimo vas da online prijava i slanje dokumenata na email bude u istom danu. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

1. Nominacijsko pismo – potpisano od prodekana
  2. Ugovor o učenju – potpisan od strane studenta i prodekana
  3. Prepis ocjena – preveden na engleski od strane sudskog tumača, nije potreban apostil
  5. Dokaz o poznavanju engleskog jezika ili jezika zemlje u koju se ide – certifikat škole za jezike kojim se dokazuje minimalno B1 nivo poznavanja ili potvrda sa fakulteta da se nastava izvodi na engleksom jeziku

Upute o pripremanju tražene dokumentacije možete naći ovdje.

Konkurs je otvoren 15.03.2017. godine, a rok za prijavu je do 25.05.2017. godine.

• mobilnost se odnosi na zimski semestar akademske 2017/2018. godine,
  • dostupne su 4 Bachelor i Master stipendije
  • studenti medicinskih nauka (medicina, veterina, farmacija, stomatologija, zdravstvene studije) se ne mogu prijaviti,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju te nominacijsko pismo moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

Po završetku konkursa, Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu prijave šalje partnerskom EU univerzitetu kao nominacije. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.