Erasmus+ Tehnički univerzitet u Rigi, Latvija, konkurs 2017/2018

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za studente Univerziteta u Sarajevu za akademski boravak na Tehničkom Univerzitetu u Rigi (Latvija) u akademskoj 2017/2018. godini.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Tehničkom Univerzitetu u Rigi dostupne su one studijske oblasti koje su date na web stranici: http://fsd.rtu.lv/course-list-20162017/

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog i drugog ciklusa (bachelor i master) Univerziteta u Sarajevu.

• mjesečna stipendija u iznosu od 750,00 EUR (za troškova života),

S obzirom da se prijavljujete direktno RTU, lista najčešće traženih dokumenata je objašnjena ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da ispunite online RTU aplikaciju: https://incomingexchange.rtu.lv/courses/course/1143-exchange-free-mover.

Listu načešćih traženih dokumenata možete naći ovdje. Napomena: ugovor o učenju nije potrebno kompletno popunjavati prilikom prijave, ali je potrebno unijeti podatke i program koji bi se pratio na RTU.

Konkurs je otvoren 10.02.2017. godine i rok za prijavu je 01.06.2017. godine.

• možete se prijaviti za 1 semestar (5 mjeseci) ili 2 semestra/akademsku godinu (10 mjeseci)
  • prijavljujete se akademsku 2017/2018. godinu
  • dostupne su 3 bachelor i 3 master stipendije,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju, moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,
  • poštujte zadate rokove dostavljanja dokumentacije,
  • viza za Latviju nije potrebna, ali ćete tamo rješavati svoj status preko dozvole za boravak.

EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.