OTVORENI KONKURSI

Poštovani studenti, akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu, na ovom mjestu možete naći informacije o otvorenim konkursima u okviru programa mobilnosti u kojima naš univerzitet učestvuje, o rokovima za prijavu i ko se može prijaviti. Prije nego krenete da se prijavite na neki od otvorenih konkursa, molimo vas da pročitate upute za prijavljivanje.

Zimski semestar 2018/2019

Univerzitet u Almeriji, Španija (rok: 13.06.2018.) – BA

Univerzitet u Haenu (Jaenu), Španija (rok: 20.06.2018.) – BA, MA

Univerzitet Balearskih ostrva, Španija* (rok: 31.07.2018.) – BA, MA, PhD, AKAD.

Posebne napomene

Erasmus+ stipendije, koje su objavljene ovdje, namijenjene su SAMO studentima, nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Sarajevu.

Studenti koji su za isti nivo studija imali dva (2) puta stipendiju Evropske komisije (Erasmus Mundus i/ili Erasmus+), ne mogu u okviru tog istog ciklusa studija ponovo koristiti stipendije, niti se tim studentima može izdati nominacijsko pismo za ove stipendije.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

OBAVEZNO: Prilikom svakog prikazivanja ili podjele ovih stipendija na drugim web stranicama, vlastitim društvenim stranicama ili putem elektronske pošte MORA se naznačiti da su informacije preuzete sa web stranice Univerziteta u Sarajevu i sadržavati originalni link sa ove web stranice sa tekstom konkursa.