OTVORENI KONKURSI

Poštovani studenti, akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu, na ovom mjestu možete naći informacije o otvorenim konkursima u okviru programa mobilnosti u kojima naš univerzitet učestvuje, o rokovima za prijavu i ko se može prijaviti. Prije nego krenete da se prijavite na neki od otvorenih konkursa, molimo vas da pročitate upute za prijavljivanje.

Ljetni semestar 2017/2018

Radboud univerzitet, Nizozemska (rok: 14.12.2017.) – AKAD.

Univerzitet u Saarlandu, Njemačka (rok: 15.12.2017.) – BA, MA, PhD

Staff week: Middlesex univerzitet, UK (rok: 18.12.2017.) – AKAD

Univerzitet u Jaenu, Španija (rok: 19.12.2017.) – BA, MA

MARE NOSTRUM konzorcij portugalskih univerziteta* (rok: 31.01.2018.) – AKAD., ADMIN

Staff week: Radboud univerzitet, Nizozemska* (rok: 01.03.2018.) – AKAD., ADMIN. (IRO)

Posebne napomene:

Erasmus+ stipendije, koje su objavljene ovdje, namijenjene su SAMO studentima, nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Sarajevu.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

OBAVEZNO: Prilikom svakog prikazivanja ili podjele ovih stipendija na drugim web stranicama, vlastitim društvenim stranicama ili putem elektronske pošte MORA se naznačiti da su informacije preuzete sa web stranice Univerziteta u Sarajevu i sadržavati originalni link sa ove web stranice sa tekstom konkursa.