Erasmus+ Univerzitet Mugla Sitki Kocman, Turska – konkurs 2017/2018

POZIV

U okviru ERASMUS+ programa raspisan je konkurs za studijski boravak na Univerzitetu Mugla Sitki Kocman, (Turska) u akademskoj 2017/2018. godini.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (bachelor, master, doktoranti)  i akademsko/administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu.

Na Univerzitetu Mugla Sitki Kocman dostupne su sljedeće studijske oblasti:

• Administration,

• studenti: mjesečna stipendija u iznosu 800,00 EUR,
• staff: dnevna stipendija u iznosu 140,00 EUR,
• putni troškovi do iznosa 275,00 EUR,

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da ispunite online aplikaciju. Nakon ispunjene aplikacije svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Molimo vas da online prijava i slanje dokumenata na email bude u istom danu. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

Studenti:

1. Nominacijsko pismo – potpisano od prodekana
  2. Ugovor o učenju – potpisan od strane studenta i prodekana
  3. Prepis ocjena – preveden na engleski od strane sudskog tumača, nije potreban apostil
  5. Dokaz o poznavanju engleskog jezika ili jezika zemlje u koju se ide – certifikat škole za jezike kojim se dokazuje minimalno B1 nivo poznavanja ili potvrda sa fakulteta da se nastava izvodi na engleskom jeziku

Akademsko/administrativno osoblje:

1. Nominacijsko pismo (potpisano od dekana)
  2. Ugovor o mobilnosti za predavanje (teaching) i obuku (training) – potpisano od kandidata i dekana
  3. Pozivno pismo – može biti i u formi emaila u kojem je izražena spremnost da vas ugoste u okviru ove stipendije

Upute o pripremanju tražene dokumentacije možete naći ovdje.

Konkurs je otvoren 01.06.2017. godine, a rok za dostavljanje dokumentacije je do 27.06.2017. godine do 15:00 sati.

• stipendija je dostupna samo studentima sva tri ciklusa Univerziteta u Sarajevu (10 stipendija x 5 mjeseci),
stipendija je dostupna akademskom (teaching 3 stipendija x 5 dana) i administrativnom osoblju (training 2 stipendije x 5 dana),
• svi traženi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku, potpisani i skenirani,
• dokaz o poznavanju stranog jezika mora imati minimalan nivo B1, kao dokaz može poslužiti certifikat škole za strane jezike ili potvrda na obrascu u prilogu potpisan od strane kandidata i odgovorne osobe za međunarodnu saradnju na fakultetu/akademije,