Erasmus+ Univerzitet u Paviji, Italija – konkurs 2017/2018

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost na Univerzitetu u Paviji (Italija) u zimskom ili ljetnom semestru akademske 2017/2018. godine.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Pavii dostupne su studijske oblasti/odsjeci na linku: http://www.unipv.eu/site/en/home/study/course-catalogue.html.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti sva tri ciklusa studija (bachelor, master, doktoranti) Univerziteta u Sarajevu.

• studenti: dnevna stipendija u iznosu od 850,00 EUR (za troškove života)
  • putni troškovi do iznosa od 275,00 EUR,

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da ispunite online aplikaciju. Nakon ispunjene aplikacije svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Molimo vas da online prijava i slanje dokumenata na email bude u istom danu. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

1. Nominacijsko pismo – potpisano od prodekana
  2. Ugovor o učenju – potpisan od strane studenta i prodekana
  3. Prepis ocjena – preveden na engleski od strane sudskog tumača, nije potreban apostil
  5. Dokaz o poznavanju engleskog jezika ili jezika zemlje u koju se ide – certifikat škole za jezike kojim se dokazuje minimalno B1 nivo poznavanja ili potvrda sa fakulteta da se nastava izvodi na engleksom jeziku

Upute o pripremanju tražene dokumentacije možete naći ovdje.

Konkurs je otvoren 17.05.2017. godine i rok za prijavu je do 10.06.2017. godine do 15:00 sati.

• stipendija se odnosi na period od 6 mjeseci,
  • prijaviti se možete za zimski semestar akademske 2017/2018. godine (septembar 2017 – februar 2018) ili ljetni semestar 2017/2018.godine (februar – juli 2018. godine)
  • samo kompletna online prijava će biti razmatrana (naknadno dostavljanje dokumenata se neće uzimati u obzir),
  • poštujte zadate rokove dostavljanja dokumentacije,
  • svi bachelor studiji su na italijanskom jeziku,
  • neki master studiji su na engleskom jeziku,
  • kontakt osoba za Univerzitet u Pavii je Eleva Fontana (erasmusoverseas@unipv.it)

Po završetku konkursa, EU univerzitet će izvršiti provjeru podobnosti pristiglih prijava (ispunjenost uslova u skladu sa Erasmus+ pravilima, validnost dostavljenih dokumenata) kao i akademsku procjenu svih prijavljenih kandidata, te će podobne prijave biti predložene kao nominacije. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.

Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu vam stoji na raspolaganju putem emaila: erasmus@unsa.ba ili telefona 033/565 116.