Erasmus+ Univerzitet u Lundu, konkurs, 17/18

lund_uni-logo_s

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu za boravak na Univerzitetu u Lundu (Švedska) u akademskoj 2017/2018. godini svojstvu predavača.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Lundu dostupne su studijske oblasti: sociology, cultural studies.

Na konkurs se može prijaviti samo akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu.

• dnevna stipendija u iznosu od 160,00 EUR (za troškove života),
  • putni troškovi do iznosa od 275,00 EUR,
  • viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam (ukoliko je potrebno).

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba. Svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

Potrebno je prikupiti sljedeće dokumente:

1. Nominacijsko pismo (potpisano od dekana) kao dokaz da ste zaposleni na Univerzitetu u Sarajevu
  2. Ugovor o mobilnosti za predavanje (teaching– potpisano od kandidata i dekana

Konkurs je otvoren 05.09.2017. godine, a rok za dostavljanje dokumentacije je do 20.09.2017. godine do 15:00 sati.

• mobilnost se odnosi samo na akademsko osoblje i to opcija teaching,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o mobilnosti te nominacijsko pismo moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.

Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu vam stoji na raspolaganju putem emaila: erasmus@unsa.ba ili telefona 033/565 116.