Erasmus+ Univerzitet u Jaenu, konkurs, 2017/2018

jaen-logo

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za studijski boravak na Univerzitetu u Jaenu (Španija) u akademskoj 2017/2018. godini.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Jaenu dostupne su sljedeće studijske oblasti: kompjuterski inžinjering, industrijski, telekomunikacijski i telematski inžinjering, jezici: španski i engleski, business administration.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog i drugog (bachelor i master) ciklusa te akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu.

• Studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 800,00 EUR (za troškove života),
  • Staff: dnevna stipendija u iznosu od 120,00 EUR (za troškove života)

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da ispunite online aplikaciju. Nakon ispunjene aplikacije svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Molimo vas da online prijava i slanje dokumenata na email bude u istom danu. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

DOKUMENTACIJA

Studenti:

1. Nominacijsko pismo (potpisano od strane prodekana)
  2. Ugovor o učenju (potpisano od studenta i prodekana)
  3. Prepis ocjena (prevedeno na engleski od strane sudskog tumača, nije potreban apostil)

Akademsko/administrativno osoblje:

1. Nominacijsko pismo (potpisano od dekana)
  2. Ugovor o mobilnosti za predavanje (teaching) i obuku (training) – potpisano od kandidata i dekana
  3. Pozivno pismo – može biti i u formi emaila u kojem je izražena spremnost da vas ugoste u okviru ove stipendije

Upute o pripremanju tražene dokumentacije možete naći ovdje.

Konkurs je objavljen 16.02.2017. godine, a rok za dostavljanje dokumentacije je produžen do 22.05.2017. godine do 15:00 sati.

• stipendija se odnosi na mobilnost u trajanju od jednog semestra do jedne akademske godine (5-9 mjeseci) 2017/2018 – studenti
  • akademsko i administrativno osoblje se može prijaviti za period od 5+2 dana
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju/mobilnosti moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.