Erasmus+ Univerzitet u Islandu, Island, 2017/2018

ERASMUS + Poziv za prijave na jednosemestralni postdiplomski studij iz Međunarodnih rodnih studija na Univerzitetu u Islandu

Centar za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu i UNU-GEST  pozivaju sve zainteresirane studente master studija na UNSA za se prijave za ERASMUS + i UNU-GEST stipendiju za Postdiplomski certificirani program iz Međunarodnih rodnih studija na Univerzitetu u Islandu.

Program će se izvoditi od 8. januara do 25. maja 2018. godine u Rejkaviku, na Islandu.

KRITERIJI ZA SELEKCIJU

• Svi kandidati i kandidatkinje moraju biti upisani na neki od magistarskih/master studija na Univerzitetu u Sarajevu.
  • Imati iskustvo povezano sa temama UNU-GEST Programa
  • Biti na početku profesionalne karijere (ne preko 35 godina starosti )
  • Imati izuzetno dobro poznavanje Engleskog jezika

Pored učešća u akademskom programu, stipendija pokriva putne troškove, smještaj u  kampusu kao i mjesečne troškove u visini od 800 EURA, tokom cijelog studija. Program po uspješnom završetku dodjeljuje diplomu iz međunarodnih studija roda te 30 ECTS kredita.

ROK ZA PRIJAVE

Sve  kandidatkinje i kandidati zainteresirani za pohađanje ovog programa trebaju predati popunjen prijavni formular do 30. maja 2017. godine na e-mail adresu: alina.trkulja@cis.unsa.ba. Prijavni formular kao i dodatne informacije o studijskom programu, dostupne na engleskom jeziku, možete naći na web sajtu Centra za interdisciplinarne studije te web sajtu UNU-GEST programa.