Erasmus+ Univerzitet u Helsinkiju, konkurs, ljetni semestar 17/18

LogoHelsinki

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za studente Univerziteta u Sarajevu za jednosemestralni studijski boravak na Univerzitetu u Helsinkiju (Finska) u ljetnom semestru akademske 2017/2018. godine.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Helsinkiju dostupne su studijske oblasti na linku: https://www.helsinki.fi/en/university/units-and-faculties.

• mjesečna stipendija u iznosu od 850,00 EUR (za troškove života),
  • putni troškovi do iznosa od 275,00 EUR,

Na konkurs se mogu prijaviti samo studenti prvog i drugog ciklusa (bachelor i master) Univerziteta u Sarajevu.

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba. Svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata. Obavezno u emailu naznačite za koji univerzitet se prijavljujete.

U trenutku prijave prema nama (Službi za međunarodnu saradnju) potrebno je dostaviti ispod tražene dokumente na erasmus@unsa.ba.

1. Nominacijsko pismo – potpisano od prodekana
  2. Ugovor o učenju – potpisan od strane studenta i prodekana
  3. Prepis ocjena – preveden na engleski od strane sudskog tumača, nije potreban apostil
  4. CV (Europass form)
  5. Dokaz o poznavanju engleskog jezika ili jezika zemlje u koju se ide – certifikat škole za jezike kojim se dokazuje minimalno B1 nivo poznavanja ili potvrda sa fakulteta da se nastava izvodi na engleksom jeziku

Konkurs je otvoren 04.09.2017. godine, a rok za prijavu je do 22.09.2017. godine.

• stipendija se odnosi na jednosemestralnu mobilnost,
  • prijave se odnose na ljetni semestar akademske 2017/2018. godine (od januara 2018. godine),
  • samo kompletna online prijava će biti razmatrana (naknadno dostavljanje dokumenata se neće uzimati u obzir),
  • poštujte zadate rokove dostavljanja dokumentacije,
  • nakon nominacije studenata od strane Univerziteta u Sarajevu, studenti će se morati online prijaviti o čemu će blagovremeno biti obaviješteni,
  • kontakt osoba za Univerzitet u Helsinkiju je:

Odobrene prijave će biti poslane partnerskom EU univerzitetu kao nominacije. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.

Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu vam stoji na raspolaganju putem emaila: erasmus@unsa.ba ili telefona 033/565 116.