Erasmus+ Univerzitet u Groningenu, konkurs, 2017/2018

groningen

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost na Univerzitetu u Groningenu (Nizozemska) u zimskom semestru akademske  2017/2018. godine.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Groningenu dostupne su sljedeće studijske oblasti: Humanities, Languages, Educational Science, Social and Behavioural Sciences (ekonomija nije uključena), Earth Sciences, Town Planning i Medicine.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog i drugog ciklusa (bachelor i master), te akademsko* i administrativno* osoblje Univerziteta u Sarajevu (pogledati napomene ispod).

• studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 800,00 EUR
  • staff: dnevna stipendija u iznosu 160,00 EUR

Na ovaj konkurs se prijavljujete putem online platforme na: https://www.groningenexchange.nl/. Od dokumenata koje ćete trebati pripremiti (i postaviti na vaš online prijavni formular) je:

1. Nominacijsko pismo (potpisuje prodekan na vašem matičnom fakultetu/akademiji)

Konkurs je objavljen 15.02.2017. godine, a rok za online prijavu je do 04.04.2017. godine.

Prijavljujete se online na sljedećem linku: https://www.groningenexchange.nl/

• stipendija se odnosi na jednosemestralnu mobilnost za studente, te mobilnost u trajanju 5+2 dana za osoblje,
  • prijave se odnose:
    • staff: na ljetni semestar akademske 2016/2017. godine (trebaju se iskoristiti do kraja jula 2017. godine) – preostale stipendije
    • staff: za zimski semestar akademske 2017/2018. godine (počev od 1. septembra 2017. godine)
    • studenti za zimski semestar akademske 2017/2018. godine (počev od 1. septembra 2017. godine)
  • akademsko osoblje se može prijaviti samo sa opciju training,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju/mobilnosti te nominacijsko pismo moraju imati tražene potpise i pečate prilikom apliciranja,
  • poštujte zadate rokove dostavljanja dokumentacije,
  • kontakt osoba za Univerzitet u Groningenu je Regine van Groningen: j.van.groningen@rug.nl.

Po završetku konkursa, EU univerzitet će izvršiti provjeru podobnosti pristiglih prijava (ispunjenost uslova u skladu sa Erasmus+ pravilima, validnost dostavljenih dokumenata) kao i akademsku procjenu svih prijavljenih kandidata. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.