Erasmus+ Univerzitet u Grazu, konkurs, ljetni semestar 17/18

graz

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost na Univerzitetu u Grazu (Austrija) u ljetnom semestru u akademskoj 2017/2018. godini.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Grazu dostupne su studijske oblasti na linku: https://online.uni-graz.at/kfu_online/webnav.ini

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog i drugog ciklusa studija (bachelor i master) Univerziteta u Sarajevu.

• studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 850,00 EUR (za troškove života),
  • putni troškovi do iznosa od 180,00 EUR,

Način prijavljivanja i popunjavanja dokumenata je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba. Nakon pripremljene dokumentacije, svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata. Obavezno u naslovu emaila (subject:) naznačite za koji univerzitet se prijavljujete.

U trenutku prijave prema nama (Službi za međunarodnu saradnju) potrebno je dostaviti ispod tražene dokumente na erasmus@unsa.ba.

1. Nominacijsko pismo
  2. Ugovor o učenju (ukoliko se radi istraživanje za magistarski rad, kandidat treba da dostavi i pismo supervizora potpisan od strane odabranog mentora na Univerzitetu u Grazu)
  3. Motivacijsko pismo (max. 1 A4 stranica tipkanog teksta)
  4. Prepis ocjena (prevedeno na engleski)
  6. Dokaz o poznavanju Engleskog jezika ili jezika zemlje u koju se ide

Konkurs je objavljen 30.08.2017. godine, a rok za prijavu je do 28.09.2017. godine do 15:00 sati.

• stipendija se odnosi na jednosemestralnu mobilnost (5,5 mjeseci),
  • mobilnost se odnosi na ljetni semestar akademske 2017/2018. godine,
  • početak mobilnosti je od 15.02.2018. godine (prisustvo Welcome week-u je obavezno)
  • svi traženi dokumenti moraju biti na engleskom ili njemačkom jeziku,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju te nominacijsko pismo moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

Kompletne prijave će biti poslane partnerskom EU univerzitetu kao nominacije. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.

Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu vam stoji na raspolaganju putem emaila: erasmus@unsa.ba ili telefona 033/565 116.