Erasmus+ Univerzitet u Almeriji, konkurs 2017/2018

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost na Univerzitetu u Almeriji (Španija) u akademskoj 2017/2018. godini.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Almeriji dostupne su sljedeće studijske oblasti: Agriculture, Economics, Marketing and advertising, Business Studies with languages, Finance, Banking, Insurance, Accounting and Taxation, Management and Administration, Languages and Philological Sciences, Languages, Computer engineering. Akademska ponuda je data ovdje

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog (bachelor) ciklusa Univerziteta u Sarajevu.

• studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 800,00 EUR (za troškove života),

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da ispunite online aplikaciju. Nakon ispunjene aplikacije svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Molimo vas da online prijava i slanje dokumenata na email bude u istom danu. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

1. Nominacijsko pismo – potpisano od prodekana
  2. Ugovor o učenju – potpisan od strane studenta i prodekana
  3. Prepis ocjena – preveden na engleski od strane sudskog tumača, nije potreban apostil
  5. Dokaz o poznavanju engleskog jezika ili jezika zemlje u koju se ide – certifikat škole za jezike kojim se dokazuje minimalno B1 nivo poznavanja ili potvrda sa fakulteta da se nastava izvodi na engleksom jeziku

Upute o pripremanju tražene dokumentacije možete naći ovdje.

Konkurs je objavljen 07.03.2017. godine, a rok za dostavljanje dokumentacije je do 27.05.2017. godine do 15:00 sati.

• stipendija se odnosi na jednosemestralnu mobilnost za bachelor studente,
  • dostupna je samo jedna stipendija.
  • stipendija se odnosi na zimski semestar akademske 2017/2018. godine,
  • studenti koji su koristili Erasmus+ stipendiju prije (u trajanju 7 i više mjeseci) se ne mogu prijaviti,
  • dokaz o poznavanju engleskog ili španskog jezika mora biti nivoa B1,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju te nominacijsko pismo moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

Odobrene prijave će biti poslane partnerskom EU univerzitetu kao nominacije. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.