Erasmus+ Univerzitet Delle Marche u Ankoni, konkurs, 2016/2017

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu za boravak na Univerzitetu Delle Marche u Ankoni (Italija) u trajanju do 7 dana u akademskoj 2016/2017. godini u svojstvu predavača/obuke.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu Delle Marche u Ankoni dostupne su sve studijske oblasti: agriculture, forestry, fisheries, veterinary, natural science, business and administration, information and communication technologies, engineering, manufacturing, construction.

• dnevna stipendija u iznosu od 140,00 EUR (za troškova života),
  • viza, dozvola za boravak (ukoliko je potrebno) i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam.

Na konkurs se može prijaviti samo akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu.

U trenutku prijave prema nama (Službi za međunarodnu saradnju) potrebno je ispuniti online prijavu i dostaviti ispod tražene dokumente na erasmus@unsa.ba.

Akademsko/administrativno osoblje:

1. Nominacijsko pismo
  2. Ugovor o mobilnosti za predavanje (teaching) ili obuku (training)
  3. Pozivno pismo (može i email sa jasno prikazanim interesom da vas prime – kontaktirati gđu Silviju Mangialardo, šeficu ureda za međunarodnu saradnju kako bi vas spojila sa kontakt osobama za vašu mobilnost u željenom studfijskom polju (email: s.mangialardo@staff.univpm.it)

Konkurs je objavljen 24.04.2017. godine, a rok za dostavljanje dokumentacije je do 12.05.2017. godine do 15:00 sati.

• mobilnost se mora realizovati u akademskoj 2016/2017. godini (do kraja jula 2017. godine)
  • s obzirom da se radi o veoma kratkom roku potrebno je kontaktirati gđu. Silviju Mangialardo, šeficu ureda za međunarodnu saradnju kako bi vas spojila sa kontakt osobama za vašu mobilnost u željenom studfijskom polju (email: s.mangialardo@staff.univpm.it),
  • stipendija se odnosi na mobilnost u trajanju do 7 dana,
  • dostupne su dvije teaching i dvije training stipendije,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o mobilnosti te nominacijsko pismo moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

Po završetku konkursa, prijave će biti poslane partnerskom EU univerzitetu kao nominacije. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.