Erasmus+ stipendija Univerziteta u Groningenu

Na osnovu potpisanog međuinstitucijskog Erasmus+ sporazuma raspisan je konkurs za dodjelu stipendija studentima, nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Sarajevu iz sljedećih oblasti:
• Humanističke nauke
• Jezici
• Pedagoške nauke
• Psihologija
• Društvene nauke (ekonomske nauke isključene)
• Geografija
• Urbanizam
• Medicina

Studentima prvog i drugog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu će biti omogućen boravak na Univerzitetu u Groningenu u trajanju od 6 mjeseci, studentima trećeg ciklusa u trajanju od 12 mjeseci, a akademski i administrativni saradnici će moći provesti 5 radnih dana na ovom univerzitetu. Na raspolaganju su 4 stipendije za prvi, 2 za drugi, 1 za treći ciklus studija i 3 stipendije za akademske i administrativne saradnike. Stipendija pokriva putne troškove – 1 povratna avionska karta Sarajevo-Amsterdam, a troškove vozne karte Amsterdam-Groningen snose dobitnici stipendije. Početak mobilnosti je predviđen za ljetni semestar 2015. godine.

Kontakt osoba sa Univerziteta u Groningenu je Regine van Groningen (r.j.van.groningen@rug.nl).

Rok za prijavu je 15. novembar 2015. godine. (PRODUŽENO do 20. novembra 2015. godine do 0.00 sati CET)

Način prijave: www.groningenexchange.nl