Erasmus+ Politehnički institut Vianna do Castelo

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost za zimski semestar akademske 2017/2018. godine na Politehničkom Institutu u Vianna do Castelo (Portugal).

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Politehničkom Institutu Vianna do Castelo dostupne su sljedeće studijske oblasti: business and administration, education, agriculture, ICTs Information and Communication technologies.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog ciklusa (bachelor) te akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu.

• studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 800,00 EUR(za troškove života),
  • staff: dnevna stipendija u iznosu od 120,00 EUR (za troškove života),
  • putni troškovi do iznosa od 360,00 EUR,

Način prijavljivanja je objašnjen ovdje. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da ispunite online aplikaciju. Nakon ispunjene aplikacije svu traženu dokumentaciju dostavljate putem e-maila na erasmus@unsa.ba. Molimo vas da online prijava i slanje dokumenata na email bude u istom danu. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

Studenti:

1. Nominacijsko pismo (potpisano od strane prodekana)
  2. Ugovor o učenju (koristi se ovaj formular IPVC-a sa popunjenim podacima za receiving institution, potpisano od studenta i prodekana)
  4. Slika (formata za pasoš)

Akademsko/administrativno osoblje:

1. Nominacijsko pismo (potpisano od dekana)
  2. Ugovor o mobilnosti za predavanje (teaching) – potpisano od kandidata i dekana
  4. Slika (formata za pasoš)

Konkurs je objavljen 22.05.2017. godine, a rok za prijavu je produžen do 23.06.2017. godine do 13.06.2017. godine.

• stipendija se odnosi na jednosemestralnu mobilnost (6 mjeseci) za studente i 5+2 dana za staff,
  • dostupne su 4 BA stipendije i 4 stipendije za akademsko osoblje
  • prijavljujete se za zimski semestar akademske 2017/2018. godine,
  • ugovor o učenju mora imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu vam stoji na raspolaganju putem emaila: erasmus@unsa.ba ili telefona 033/565 116.