Održan Erasmus+ info dan

16833106_10154389897627151_1345278013_o

U cilju promocije 63 potpisana međuinstitucijska sporazuma u okviru Erasmus+ programa međunarodne kreditne mobilnosti i postavljanja Univerziteta u Sarajevu na mapu traženih visokoobrazovnih institucija kada je mobilnost u pitanju, u utorak 21. februara 2017. godine održan je informativni dan u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

16901747_10154389897737151_95802367_n

Tom prilikom su stručni saradnici Službe za međunarodnu saradnju predstavili Erasmus+ program (međunarodnu kreditnu mobilnost), aktuelne ponude za studente, nastavnike i saradnike, te uputstva za pripremanje potrebne dokumentacije. Također, prezentiran je i program „Mevlana“ i trenutno otvoreni konkursi saradnje sa turskim univerzitetima.

16923371_10154389897217151_77221188_n

Gospođa Carlotta Pisano sa Univerziteta Nova Lisboa u Portugalu je predstavila svoj univerzitet i mogućnosti koje nas očekuju u saradnji sa ovim univerzitetom. Studenti Timur Hadžić i Nikola Xaviereff su sa prisutnima podijelili iskustvo sa studiranja u inostranstvu s ciljem motiviranja studenata da se prijave na otvorene konkurse.

16930671_10154389897022151_1979847909_o

Na info danu su predstavljeni otvoreni konkursi za Erasmus+ programe, data objašnjena oko prijave, te odgovorili na mnoga pitanja o kreditnoj mobilnosti.

Detaljne informacije o Programu razmjene studenata i nastavnika „Mevlana“ dostupne su na: http://unsa.ba/s/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=192&Itemid=398

Power point prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Prezentacija je bila dostupna i online preko Facebook live streama, a video možete pogledati  ispod.