Erasmus+ Alexandru Ioan Cuza Univerzitetu u Iaşiju, konkurs, 2017/2018

ioan logo

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za jednosemestralni boravak na Alexandru Ioan Cuza Univerzitetu u Iaşiju (Rumunija) u zimskom semestru u akademskoj 2017/2018. godini.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (bachelor, master, doktoranti) Univerziteta u Sarajevu, te akademsko i administrativno osoblje za opciju TRAINING.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Alexandru Ioan Cuza Univerzitetu u Iaşiju dostupne su one studijske oblasti koje su date na http://www.uaic.ro/en/studies/degrees-on-offer-in-english-and-french/.

• Studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 750,00 EUR
  • Staff: dnevna stipendija u iznosu 140,00 EUR

S obzirom da se prijavljujete online, lista dokumenata je data na https://erasmusplus.uaic.ro/documents-to-be-uploaded.

Konkurs je objavljen 10.03.2017. godine, a rok za online aplikaciju je do 27.03.2017. godine.

Prijava se vrši online na https://erasmusplus.uaic.ro/application-form

• stipendija se odnosi na jednosemestralnu mobilnost (4-5 mjeseci),
  • prijavljujete se samo za zimski semestar akademske 2017/2018. godine ,
  • konkurs je otvoren za studente sva tri ciklusa studija,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju, moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

EU univerzitet će izvršiti provjeru podobnosti pristiglih prijava (ispunjenost uslova u skladu sa Erasmus+ pravilima, validnost dostavljenih dokumenata) kao i akademsku procjenu svih prijavljenih kandidata. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.