Erasmus+ Alexandru Ioan Cuza Univerzitet u Iaşiju, Rumunija – studenti

ioan logo

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za studente Univerziteta u Sarajevu za jedno-semestralni studijski i istraživački boravak na Alexandru Ioan Cuza Univerzitetu u Iaşiju (Rumunija) u akademskoj 2016/2017. godini.

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Alexandru Ioan Cuza Univerzitetu u Iaşiju dostupne su one studijske oblasti koje su date na http://www.uaic.ro/en/studies/academic-programmes-taught-english-french/.

• mjesečna stipendija u iznosu od 750,00 EUR (za troškova života),

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (bachelor, master i doktoranti) Univerziteta u Sarajevu.

Lista dokumenata prema odgovarajućoj kategoriji je dostupna na sljedećem linku: https://erasmusplus.uaic.ro/documents-to-be-uploaded.

Rok za dostavljanje dokumentacije / online aplikaciju je do 17.06.2016. godine.

Prijava, kao i proces prijave, je objašnjen na sljedećem linku: https://erasmusplus.uaic.ro/application-form.

• stipendija se odnosi na jednosemestralnu mobilnost (5 mjeseci),
  • prijavljujete se samo za jesenji (zimski) semestar akademske 2016/2017. godine (od 1.10.2016. do 31.01.2017.),
  • studenti ZAVRŠNIH GODINA se ne mogu prijaviti,
  • prijavljujete se direktno putem online platforme Alexandru Ioan Cuza Univerziteta u Iaşiju,
  • određeni dokumenti, kao što je ugovor o učenju, moraju imati tražene potpise i pečate prilikom predaje,

1. Po završetku konkursa, Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu i koordinatori za međunarodnu saradnju sa članica univerziteta će izvršiti provjeru podobnosti pristiglih prijava (ispunjenost uslova u skladu sa Erasmus+ pravilima, validnost dostavljenih dokumenata) kao i akademsku procjenu svih prijavljenih kandidata.
  1. Podobne prijave će biti potvrđene partnerskom EU univerzitetu kao nominacije.
  1. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata prema broju dostupnih stipendija namijenjenih za Univerzitet u Sarajevu. Odabrani kandidati će biti obavješteni od strane EU univerziteta.
  1. Realizacija akademske/administrativne mobilnosti odabranih kandidata se očekuje u jesenjem (zimskom) semestru u akademskoj 2016/2017. godini.